Friday, July 23, 2010

Kebaikan buah avocado

Posted by Davnes at Friday, July 23, 2010
Avocado ni sesuai untuk dijadikan sebahagian daripada diet kita....buah ni juga memiliki pelbagai khasiat di mana ia tidak mengandungi lemak tepu, tiada kolesterol , kaya dengan vitamin dan juga mineral.......
Di samping itu juga vitamin E  yang mengandungi antioksida yang terdapat dalam buah ni akan melindungi tisu badan daripada rosak akibat pengoksidaan dan penting dalam pembentukan sel darah merah manusia....juga mengandungi vitamin C yang melindungi gigi.........



Belah dua & buang bijinya.....letak susu pekat F&N sikit...siap untuk dimakan...yummy yummy.........

daddy tak galakkan mummy makan takut sakit perut tapi MIL cakap tak ada apa2lah...:p
lagipun buah ni fav mummy.....
buah ni bermusim juga.....kadang2 ada kadang2 tara ada......



See U next entry...:)

2 comments on "Kebaikan buah avocado"

princessjersidd on March 18, 2011 at 1:08 PM said...

Thanx for sharing I pun da mula minum n mkn buah ni!! Cuma x smpat upload n update entry tbaru je!! Rajin2 sggah my blog gak yeaaa www.princessjersidd.blogspot.com

princessjersidd on March 18, 2011 at 4:25 PM said...

Thanx for sharing! I bminat sgt dan dah mcuba pun mkn n minum air buah ni!! Sgt sdap dan mengenyangkan!! Cuma x smpat nk update je! Singgah2 la blog hamba www.princessjersidd.blogspot.com I will follow you! Thanx

Post a Comment

Thanks for reading....

Friday, July 23, 2010

Kebaikan buah avocado

Avocado ni sesuai untuk dijadikan sebahagian daripada diet kita....buah ni juga memiliki pelbagai khasiat di mana ia tidak mengandungi lemak tepu, tiada kolesterol , kaya dengan vitamin dan juga mineral.......
Di samping itu juga vitamin E  yang mengandungi antioksida yang terdapat dalam buah ni akan melindungi tisu badan daripada rosak akibat pengoksidaan dan penting dalam pembentukan sel darah merah manusia....juga mengandungi vitamin C yang melindungi gigi.........



Belah dua & buang bijinya.....letak susu pekat F&N sikit...siap untuk dimakan...yummy yummy.........

daddy tak galakkan mummy makan takut sakit perut tapi MIL cakap tak ada apa2lah...:p
lagipun buah ni fav mummy.....
buah ni bermusim juga.....kadang2 ada kadang2 tara ada......



See U next entry...:)

2 comments:

princessjersidd said...

Thanx for sharing I pun da mula minum n mkn buah ni!! Cuma x smpat upload n update entry tbaru je!! Rajin2 sggah my blog gak yeaaa www.princessjersidd.blogspot.com

princessjersidd said...

Thanx for sharing! I bminat sgt dan dah mcuba pun mkn n minum air buah ni!! Sgt sdap dan mengenyangkan!! Cuma x smpat nk update je! Singgah2 la blog hamba www.princessjersidd.blogspot.com I will follow you! Thanx

Post a Comment

Thanks for reading....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...